Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Προετοιμασία λουλουδόκηπου για την Άνοιξη



Προετοιμασία λουλουδόκηπου  για την Άνοιξη

Η Εποχή των λουλουδιών είναι εδώ και εμείς προετοιμάζουμε τον κήπο και το μπαλκόνι η την βεράντα μα για να μας βρει ένα ολάνθιστο καλοκαίρι.

Ο Μάρτιος είναι  ο μήνας που σπέρνουμε όλα εκείνα τα λουλούδια που θα μας χαρίσουν απλόχερα τα χρώματα και τα αρώματα τους για τουλάχιστον τους επόμενους έξι μήνες.

Αδειάζω τις γλάστρες από το παλιό χώμα και το ανακατεύω με καινούρια χωνεμένη κοπριά η κομποστ. Καθαρίζω τα παρτέρια και τα ενισχύω και αυτά με νέο χώμα, και ξεκινώ την σπορά.

Προετοιμασία λουλουδόκηπου  για την Άνοιξη

Φυσικά  μπορούμε να πάρουμε και έτυμα φυτά άλλα εγώ  έχω ένα αρκετά μεγάλο κήπο και έτσι προτιμώ να σπέρνω τα λουλούδια μου γιατί το κόστος αγοράς τους είναι δυσβάστακτο.

Καλέντουλες, κόσμος, βασιλικός, τζίνια, καλοκαιρινό χρυσάνθεμο, σελοζια, γυψοφυλλη, πανσέδες, μολόχες, έρωτες, κοχια,  μαργαρίτες,  βερβενες, ωραίο φύλλο, βιολέτες, και

αναρριχητικά διακοσμητικά κολοκυθάκια θα στολίσουν φέτος το σπίτι και την ψυχή μας επιστρέφοντας πίσω πολύ περισσότερα από την λίγη κοπριά και το νεράκι που τους δώσαμε.!!!!

Πως θα βελτιώσετε το χώμα του κήπου σας ΕΔΩ.
Πως θα φτιάξετε το ιδανικό χώμα για γλάστρες ΕΔΩ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείς να αφήσεις το σχόλιο η τις ερωτήσεις σου ΕΔΩ

Καλλιεργώ κήπο αρωματικών

Πως αποθηκεύουμε τα αυγά μας και πόσες μέρες διατηρούνται εντός η εκτός ψυγείου

Τα φρέσκα αυγά από τις κότες μας, διαφέρουν  κατά πολύ από τα αυγά του εμπορίου σε πολλά σημεία. Το βαθύ πορτοκαλί του κρόκου και οι διάφορε...

Μάθε πως...