Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Λιμνούλα στον κήπο


Το υδάτινο στοιχείο ήταν ,είναι , και θα είναι για πάντα μια πηγή έμπνευσης και ψυχικής ηρεμίας για τον άνθρωπο. Δεν υπάρχει πολιτισμός που να μην το εξυμνεί στα ποιήματα και τα τραγούδια του. Πόσο μάλλον  στην πατρίδα μας που βρέχεται από νερό από άκρη σε άκρη και στο κέντρο της ξεκουράζονται λίμνες και ξαπλώνουν νωχελικά η βιαστικά ποτάμια.

Αν ένα από τα όνειρα σας ήταν πάντα μια λιμνούλα μπορείτε εύκολα και με μηδαμινά έξοδα να την φτιάξετε στο δικό σας χώρο και να την προσαρμόσετε σε όποιο μέγεθος θέλετε.
Ακόμα και στο μπαλκόνι σας μπορείτε να φτιάξετε μια μίνι λιμνούλα τώρα που μπαίνει καλοκαίρι.
Αν έχεις κήπο τότε άπλα σκάβεις ένα λάκκο βάθους 80 εκ και  πάνω και το πλάτος ανάλογα το μέγεθος του κήπου και της προσωπικής σου επιθυμίας. Κατόπιν αντί και μεμβράνη λιμνούλας πολύ καλή δουλειά μπορεί να κάνει και ένα νάιλον θερμοκηπίου που είναι αρκετά χοντρό και ανθεκτικό. Φροντίστε να μην υπάρχουν ρίζες και πέτρες μέσα στην λιμνούλα που θα σκίσουν το νάιλον.
Αφού το απλώσεις μπορείς να αρχίσεις να βάζεις μέσα νερό  και σιγά σιγά να το προσαρμόζεις διπλώνοντας οπού χρειάζεται.
Αφού γεμίσεις την λιμνούλα ξεκίνα να τοποθετείς τις πέτρες γύρω γύρω για να πατηθεί μαζί και λίγο από το νάιλον περιμετρικά. Κόψε όσο νάιλον περισσέψει.
Από εκεί και πέρα ξεκινήστε να διακοσμήσετε την λιμνούλα σας όπως σας αρέσει. Προσθέστε υδρόβια και υδροχαρή φυτά όπως νούφαρα. Μπορείτε αν είσαστε καλλιτεχνική φύση να ζωγραφίσετε βότσαλα από την θάλασσα και να επενδύστε τις όχθες της λίμνης σας.

Σαν γενικές οδηγίες αποφύγετε να βάλετε την λιμνούλα σας κάτω από δέντρα γιατί τα πεσμένα φύλλα θα την λερώνουν πολύ.
Στο μπαλκόνι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια λεκάνη η κάποιο δοχείο ανάλογο και να το κλείσετε γύρω γύρω με πέτρες επίσης μπορείτε να βάλετε τις γλάστρες σας γύρω γύρω και μέσα να φυτέψετε νούφαρα.
Οι επιλογές πολλές για να αποφασίσετε τι σας συμφέρει φυσικά στο εμπόριο θα βρείτε έτυμες λεκάνες για λιμνούλες σε διάφορα σχέδια, αν δεν σας απασχολεί το κόστος.

Η δική μου θέλει ακόμα κάποια φυτά γύρω και μέσα, αλλά σιγά σιγά θα έρθουν κι αυτά μπορείτε να πάρετε μια ιδέα από την διακόσμηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείς να αφήσεις το σχόλιο η τις ερωτήσεις σου ΕΔΩ

Καλλιεργώ κήπο αρωματικών

Πως αποθηκεύουμε τα αυγά μας και πόσες μέρες διατηρούνται εντός η εκτός ψυγείου

Τα φρέσκα αυγά από τις κότες μας, διαφέρουν  κατά πολύ από τα αυγά του εμπορίου σε πολλά σημεία. Το βαθύ πορτοκαλί του κρόκου και οι διάφορε...

Μάθε πως...